dijous, 3 de febrer del 2011

¡Endavant les atxes!*

Solidaritat Catalana per la Independència batega cada cop amb més força. Després d'irrompre al Parlament només quatre mesos després de néixer, ara ens ha tocat encarar el procés que calia per bastir la nostra estructura interna, el nostre esquelet. Ara sí, un cop recuperats de la feina dura d'aquests mesos, ens anem estructurant internament.

El proppassat 28 de gener vam celebrar el 1r Congrés Comarcal de SI a Sant Andreu on vam poder escollir la nostra executiva comarcal. La candidatura guanyadora del procés va ser l'equip «Sant Andreu en Acció», encapçalat per la Marga Sellarès juntament amb Xavi Bastos, David Fernàndez, Francesc Jordi, Xavi Gonzàlez i Jordi Senserrich. Un cop escollida la nova executiva, finalitzat el recompte de vots per part de la mesa, la nova coordinadora va pronunciar un discurs ple d’energia i sentiment, que podríem dividir en tres eixos principals. En primer lloc, va dedicar unes paraules d’agraïment als que van dipositar la seva confiança en l’equip “Sant Andreu en Acció” i als qui des de la formació de SI-Sant Andreu han aportat el seu granet de sorra a la gran tasca de SI. En segon lloc, va parlar de les motivacions que l'havien portat a formar part d’aquest projecte, on va deixar molt clara la meta a assolir, la independència, i la forma d'assolir-la, mitjançant el treball i la il·lusió. Finalment, va fer un incís en la transparència que caracteritza l’equip humà de Sant Andreu i va presentar l’equip que acompanyarà a la nova coordinadora durant els següents dos anys amb el programa de cada secretaria i de la coordinació. En tot moment es va deixar molt clar l’objectiu de mantenir el sistema plenament assembleari, on totes les persones simpatitzants i adherides tinguin veu i vot per prendre les decisions oportunes en cada moment. Estem segurs que el nou equip, que, per cert, va ser el primer escollit de tota Barcelona, durà a terme una gran tasca amb la col·laboració de tot el seu equip i de totes les persones que formen SI-Sant Andreu.

En un article al diari Ara (30-I-2011) Salvador Cardús diu que «els catalans ben informats ja saben que la independència és necessària i desitjable. Però el principal obstacle que té per esdevenir l'objectiu de la gran majoria de catalans és que sigui vista com a assolible.» Creiem que aquest ha de ser el nostre repte, fer de la independència una fita assolible i assumida per una gran majoria social. SI-Sant Andreu vol contribuir a la causa independentista acostant als nostres conveïns el missatge que esdevenir un Estat dins la Unió Europea seria altament beneficiós per a Catalunya. Volem estendre al màxim aquest missatge, que no vol ser de confrontació sinó d'expansió de les llibertats.

Concretament, volem ser presents al barri; conèixer les necessitats de la gent, contribuir a millorar-les en la mesura de les nostres possibilitats ―per això estem en política―; contribuir a una regeneració democràtica d'un sistema a la deriva; engrescar políticament a totes aquelles persones desencantades d’una (mala) praxis política... I tot això, sense oblidar mai quin és el nostre veritable objectiu: assolir la plenitud nacional catalana. Sovint se'ns ha criticat no tenir discurs més enllà de la independència, el que passa és que nosaltres tenim ben present quin és el nostre objectiu principal, mentre que d'altres organitzacions prefereixen dissimular-lo o amagar-lo enmig d'altres finalitats; el que realment critiquen és la nostra transparència perquè ells no la tenen.

Des de la nostra perspectiva, SI-Sant Andreu vol aportar, des d'una visió del districte de Sant Andreu, un de tants grans de sorra que calen per fer de Catalunya un país més digne. És per això que vam començar a treballar ara farà sis mesos, i és per això que ens comprometem a seguir treballant. La nova etapa que ara encetem serà dura, però per sort suplirem la duresa amb la il·lusió que ens desperta aquest nou projecte. Així doncs, ¡endavant les atxes!

Article conjunt: Emmanuel Oliveras i Pau Vall

*Article inaugural de La Veu Solidària, el blog de SI-Sant Andreu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada