divendres, 11 de febrer del 2011

Imagina't que...*

Quan Sant Andreu del Palomar va ser annexionada a Barcelona l'abril de 1897, poc es podien imaginar els seus habitants que al segle XXI hi arribaria el metro o que tindrien una gran biblioteca al lloc que ocupava la Fabra & Coats. Sovint em pregunto què semblarà imprescindible en el Sant Andreu del futur i que ara ens sembla inimaginable. ¿Quina serà, en definitiva, la nostra aportació? Tots hem tingut, en un moment o altre aquests dubtes existencials, i tots hem dit, també, què faríem si poguéssim dissenyar la ciutat. L'essència de la democràcia és la implicació ciutadana en la vida col·lectiva i això sembla que ho hem oblidat o ens han fet oblidar-ho en els darrers anys.

LA VEU SOLIDÀRIA. NºIV. Imagina't que...Però no per això hem deixat d'imaginar ni de somniar un país, una ciutat, un barri millor. Massa sovint, avançant-nos o diferint de les actuacions polítiques reals, s'han fet massa barris sense que els veïns hi poguessin proposar les seves alternatives. Aquesta ha estat una de les conseqüències de la desafecció política, s'ha demostrat que allunyant la política de la gent del carrer no s'ha aconseguit res positiu. És per això que crec en Solidaritat Catalana per la Independència (SI), perquè encarna l'essència dels valors cívics i democràtics per facilitar el diàleg directe entre institucions i ciutadans.

La campanya «Imagina» només n'és el primer pas. La gent que diu que no li interessa la política bé que li interessa l'estat dels carrers on viu, si té un hospital, una guarderia, una presó o un casal d'avis a prop de casa seva. La política necessita a tothom, els que s'hi interessen més i els qui no s'hi interessen tant, perquè tots ells tenen idees sobre com volen que sigui el seu entorn vital més immediat.

Aquesta és la gràcia de la campanya «Imagina», que està oberta a tothom: adherits, simpatitzants o, simplement, ciutadans. Des de SI volem conèixer les necessitats reals de la gent, perquè no tenim res a perdre-hi: ara no som als consistoris. Ara bé, quan hi arribem volem poder construir un entorn millor a partir de l'experiència de qui ho viu i ho pateix. Conèixer de primera mà els anhels i inquietuds dels nostres veïns és el que ens mou a participar políticament, per fer-los ―i fer-nos― la vida més fàcil. Però per això necessitem una petita col·laboració de tothom, perquè volem lluitar junts per assolir aquelles necessitats que queden per cobrir. Amb les noves tecnologies cada vegada és més fàcil, i ja no hi ha excuses per no participar; només cal entrar a la web http://www.solidaritatmunicipal.cat/ i posar-se a imaginar.

Imagina't tot allò que podem aconseguir quan ens ho proposem...



*Article publicat a La Veu Solidària, núm. 4

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada